SaNa SiNi

Di Mana Jua


You are not connected. Please login or register

Our Exam is Just Around The Corner!

View previous topic View next topic Go down  Message [Page 1 of 1]

1 Our Exam is Just Around The Corner! on Thu Oct 14, 2010 7:56 am

afdata™

avatar
Founder
Founder
Salam,
thread ni di buka khas sempena EXAM Sem 2 2010 yang hanya tinggal beberapa minggu saja lagi.
Kepada yang "masyi2", janganlah segan2 nak post tips-tips mengulang kat sini ea. Syukran. Wink

Bittaufiq Wannajah! study

[afdata™️ | 1254 | 14 oktober 2010 | smartlab dq]

View user profile http://afdata.wordpress.com/

2 study+ibadah+akhlak on Mon Oct 18, 2010 6:37 am

apa beza pelajar islam study dengan pelajar bukan islam study? ya,3 elemen ini iaitu study,ibadah dan akhlak yang membezakan antara kita dan mereka.Allah akan membantu hambanya yang membantu agama Allah.jadi jangan study smata2 untuk exam..tp letakkan matlamat kita untuk mendapat mardhatillah.Insyaallah Laughing

View user profile

3 Re: Our Exam is Just Around The Corner! on Fri Oct 22, 2010 4:37 pm

bedak putih


Ahli Baru
Ahli Baru
salam
ana rs kita xprnah mletakkn exam sbg matlamat,tp kita mnjadikan exam 2 sbg wasilah utk mncapai matlamat..
owg cakap,klu kita nk smpi tahap ikhlas,kita kne start ngan mmksa diri kita,lama kelamaan kita akn rs ap i2 ikhlas..
wallahualam

View user profile

4 Re: Our Exam is Just Around The Corner! on Sun Nov 14, 2010 1:11 pm

Assalamualaikum, kepada semua shbt iqrac yg nk exam x lama lg...hrpnya cuti ni kita dpt sm2 iadah Al-Quran d smpg iadah tajwid n practice eng. n ui..boleh je klu nk ikut tips2 yg ada kt minhaj at-tarbiyyah:D!! jgn main2 dh!!kita sm2 doakan smoga kita berjaya di dunia dan akhirat.x lupa jg, slmt hari raya aidiladha Cool

View user profile

5 Re: Our Exam is Just Around The Corner! on Mon Nov 15, 2010 10:24 am

jihad_islami

avatar
Ahli Baru
Ahli Baru
Cakap pasal exam, jantung pun berdebar sampai macam nak terkeluar..hehe tapi nak dibandingkan exam di DQ berbanding di tempat lain memang jauh sangat beza. Kenapa berbeza?

The indicator for our exam is not depends on how masyi or not masyi a person is, instead it depends on everything especially our communication with ALLAH and people around us. It is not a guarantee a person will score with flying colours as Al-Quran indeed is the Kalamullah. Only with His permission, we will succeed. Nak katanya, kalau ALLAH tak izinkan tak ingat apa lah kita. Jadi, banyak-banyakkan berdoa..

Selain itu, nak minta maaf kepada semua sahabat IQraC kalau ada salah dan silap. Hamba ibarat pacal yang hina, merendah diri memohon kemaafan dari sahabat-sahabat yang berjiwa tulus dan murni. Selamat Hari Raya Aidiladha. Jangan lupa untuk ambil kesempatan merebut berkat ibu bapa dan berkat Hari Raya Korban. Malah,korbankanlah cuti yang ada untuk terus mujahadah.

View user profile

6 Re: Our Exam is Just Around The Corner! on Sun Nov 28, 2010 6:09 pm

afdata™

avatar
Founder
Founder
Salam,
Selamat Maju Jaya kepada yang sedang bermujahadah untuk menghadapi dur thani nanti. Semoga Allah memberkati usaha. Ameen.

[afdata™ | 2309 | 28 november 2010 | bilik my roommate]

View user profile http://afdata.wordpress.com/

Sponsored content


View previous topic View next topic Back to top  Message [Page 1 of 1]

Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum