SaNa SiNi

Di Mana Jua


You are not connected. Please login or register

Ada cadangan untuk nama majalah gen11 tak??

View previous topic View next topic Go down  Message [Page 1 of 1]

1 Ada cadangan untuk nama majalah gen11 tak?? on Wed Dec 01, 2010 5:41 pm

nasuha


Ahli Baru
Ahli Baru
Bismillahirrahmanirrahim..
Salam ukhwah buat semua sahabat dan sahabiah sekalian..
Seperti mana yang antum tahu,krew redaksi sedang dalam proses menyiapkan majalah gen11.Jadi nye, thread ini dibuka khas untuk antum mencadangkan nama majalah gen kita tu or mungkin kita semua boleh berbincang tentang nama yang terbaik di sini.
Kalau gen8, nama majalah mereka GENERATE. Gen9 GENUINE. Gen10 ana tak pasti lak. Gen11??
Jadi, sama2 lah kita fikirkan. Sesiapa yang ada cadangan jangan lah segan untuk kemukakan. Mungkin itu yang akan dipilih oleh MT krew redaksi sebab ia yang terbaik dan paling sesuai.
Lg satu, kalau boleh nama tu biarlah yang ada maksud yang baik untuk describe gen kita. Kiranya tak la ia sekadar nama sahaja.
Selamat berfikir dan semoga mendapat petunjuk daripada Allah s.w.t.
Kerjasama daripada antum kami dahului dengan ucapan 'syukran jazilan.jazakumullahu khairal jaza'

View user profile

2 cdgn ana on Thu Dec 02, 2010 2:54 pm

penabolaislam


Ahli Baru
Ahli Baru
saya cdgkan nama 'ELEGANCE'..
that's all. thank u Very Happy

View user profile

3 The eleventh generation on Fri Dec 03, 2010 7:15 am

The eleventh generation Very Happy ,make it simple,it is useless to make a `gempak' name then its grammar turns to be wrong, the genuine or gen ninth or generation ninth,,ha ha ,

View user profile

stanza_Qalby


Ahli Baru
Ahli Baru
BIsmillahirrahmanirrahim..
ana nak cadangkan ELEVATION..
sgkatan bg ELEVenth generATION,
stakat yg ana cari,mksud dye,
peningkatan or peninggian.
wassalam~

View user profile

afdata™

avatar
Founder
Founder
Salam,
terima kasih atas cadangan. Untuk pengetahuan, cadangan nama ni masih lagi dibuka. Jadi, selamat mencari idea~ Idea

Ni cadangan daripada sahabat kita(ana sebagai wakil)

1. The Revolution
  • "Maksudnya perubahan dan insyaAllah akan menerajui perubahan"katanya.


PERHATIAN!
Ada juga cadangan supaya kita menggunakan perkataan bahasa Arab.
"Mungkin kita boleh ubah trend,asyik-asyik BI je"kata beliau.

Jadi, buatlah keputusan dengan bijak. Keputusan di tangan anda Rolling Eyes

Ana hanya menyampaikan


[afdata | 1830 | 9 disember 2010 | lokasi dirahsiakan]

View user profile http://afdata.wordpress.com/

jihad_islami

avatar
Ahli Baru
Ahli Baru
Dengan nama ALLAH..
Salam ukhwah:)
Ana agak bersetuju dengan pendapat sahabat kita.
Memandangkan tema yang dipilih ialah "Kerana semua tentang kita"
ada baiknya kita gunakan sahaja nama Generasi 11, 11th Generation dan Jil 11.
Sebabnya, tiada perkataan lain lagi yang boleh tunjukkan siapa kita,
Kerana Generasi 11 itu adalah KITA.

As for the language,
why don't we try to use all the languages we know.
Tetapi bahasa Melayu tetap kita martabatkan,
contoh untuk kulit majalah perkataan Generasi 11 paling besar,
diikuti dengan perkataan bahasa Inggeris dan Bahasa Arab yang diletakkan
di sampingnya dengan saiz yang agak kecil,
Boleh bayangkan tak?.. rabbit

Gunalah apa-apa bahasa pun untuk perkataan Generasi 11,
ia tetap akan memberikan satu maksud yang SAMA,
iaitu..Pelajar-pelajar Persijilan IQRac Generasi ke-11.
WALLAHUa'lam.. afro

View user profile

Sponsored content


View previous topic View next topic Back to top  Message [Page 1 of 1]

Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum